Előfizetői tartalom

Most akkor bővül a foglalkoztatás, vagy nem?

Kádár Piroska
Különös jelenségre figyelhettek fel a munkaerő-piaccal foglalkozó szakemberek: a statisztikai hivatal különböző módszertannal készült foglalkoztatottsági statisztikái az elmúlt időszakban látványosan széttartanak. Míg az egyik azt mutatja, a foglalkoztatás szintje lassan a 2008-ban jellemzőre tér vissza, a másik rendületlenül a létszám zsugorodását jelzi. A kétféle mérés között jellemző együttmozgás 2011 nyarán szakadt meg, okairól pedig csak halvány sejtéseink lehetnek.

Eltérés a statisztikák között. Válság előtti szinten a foglalkoztatás, de... Nemrég Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondta azt, hogy a foglalkoztatás elérte a válság előtti szintet. Ha a KSH havonta megjelenő foglalkoztatottsági adataira pillantunk, valóban azt láthatjuk, a foglalkoztatottság emelkedik, és szintje mindössze néhány tízezer fővel marad el például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés