Előfizetői tartalom

Nagyot fékezett az infláció! (6%)

Portfolio
A szeptemberi 6,6 százalék után októberben 6,0 százalékra lassult a fogyasztói árak egy évre visszatekintő növekedése - jelentette ma a KSH. Az elemzői konszenzus 6,3 százalék volt a Portfolio.hu felmérése szerint. Az élelmiszerek, ruházati cikkek átlagosnál nagyobb drágulását az üzemanyagárak és a szolgáltatások havi alapon mért csökkenése ellensúlyozta.

A vártnak megfelelően októberben is folytatódott az élelmiszerárak emelkedése az idei száraz nyár, és az ezt követő kedvezőtlen termésátlagok nyomán. A ruházati cikkek árában már látható lehet az évszakváltáskori szezonhatás, miközben az üzemanyagok havi alapú árcsökkenése jobban megjelent az árakban, mint azt többen gondolták, és a szolgáltatások ára a szeptemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés