Előfizetői tartalom

Újabb nagy IMF-hitelrészlet törlesztésén van túl Magyarország

Portfolio
Az októberi "szünet" után tegnap újabb nagy hitelrészt törlesztett Magyarország a Nemzetközi Valutaalapnak a 2008-2009-ben felvett mentőcsomagból. A Portfolio.hu aktuális árfolyamok melletti kalkulációja szerint a tegnap teljesített hiteltörlesztés 633,4 millió eurót, azaz 179,5 milliárd forintot tett ki. Ez a kifizetés tovább apaszthatta a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi tartalékain belül a devizatartalékok szintjét, amely az október végi állapot szerint már egyébként is kétéves mélyponton járt.

Az IMF oldalán elérhető részletes törlesztési naptár és SDR árfolyam alapján az látszik, hogy októberben nem volt se tőke-, se kamatfizetési kötelezettsége Magyarországnak a nemzetközi szervezet irányába, tegnap azonban a felvett hitelből egy újabb jelentős összeget (tőkerész) kellett kifizetni.December végén három nap alatt összesen további kb. 515 millió eurónyi tőketörlesztést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái