Előfizetői tartalom

A nyugdíjak bruttósítása nincs a kormány tervei között

Portfolio
Bodrogi József, a Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős korábbi miniszteri biztos egy konferencián arról beszélt, hogy az egészségügy helyzetét rendezni lehetne, ha a nyugdíjakat felbruttósítanák, hiszen így 300 milliárd forintos pótlólagos bevételt lehetne generálni. Az EMMI azonnal reagált, mint írták a szakértő kijelentése - a miniszteri biztos mandátumának lejárta miatt - nem egyezik meg a kormány álláspontjával. Azt viszont rögtön hozzátették, hogy nem tervezi a kormány a nyugdíjasok társadalombiztosítási járulékfizetésének bevezetését.

A Semmelweis Terv végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszteri biztos, Bodrogi József egy konferencián arról beszélt, hogy miként lehetne az egészségügy finanszírozási rendszerét megoldani, és pótlólagos forrást találni. Véleménye szerint a nyugdíjak bruttósításával a nyugdíjasok direkt egészségügyi járulékfizetőkké válnának, ami 300 milliárd forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés