Előfizetői tartalom

Tárki: három tényezőhöz köthető a magyar munkapiac szenvedése

Portfolio
Három fő tényező okozza a magyar munkaerőpiac tartósan kedvezőtlen helyzetét, hogy a foglalkoztatottság akkor sem javult, amikor a konjunktúra kedvező volt, és félő, ha ezekben nem lesz javulás, a munkaerőpiac helyzete tovább romlik. Az egyik ilyen tényező a képzési rendszer, a másik a minimálbér, a harmadik a szociális rendszer - hangzott el a Friedrich Ebert Stiftung és a Tárki közös konferenciáján.

A lassuló gazdaság nem tükröződött a munkaerőpiacon Magyarország 1990 után a rendszerváltó országok között vezető országnak számított, konvergenciára, viszonylagos életszínvonal-emelkedésre lehetett számítani, majd a 2000-es években ez a folyamat lelassult, megállt. Mégis, mindez a munkaerő-piacon nagyon lassan kezdett megmutatkozni. Tulajdonképpen a válság kitörése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés