Előfizetői tartalom

Jövőre nagyon jól járhatnak a nyugdíjasok

Portfolio
Alaposan átírta a költségvetésben szereplő jövő évi terveit a kormány: a megszorítások miatt egyes költségvetési fejezetek sok esetben jelentős kiadáscsökkentést szenvedtek el, a nyugdíjkassza azonban kivételt jelent. A nyugdíjkiadásokat 51 milliárd forinttal emelte meg a kormány, melynek oka, hogy a korábbinál magasabb inflációval kalkulál, ami automatikusan magasabb januári nyugdíjemeléssel jár. Könnyen elképzelhető azonban, hogy 2013-ban a most 5,2%-ra tervezettnél kisebb lesz az infláció, így a nyugdíjasok jövőre jól fognak járni, hiszen emelkedni fog a nyugdíjak reálértéke.

A héten eldőlt, hogy a kormány milyen eszközökkel és hol igazítja ki a 2013-as költségvetést. Egyes költségvetési fejezetek, minisztériumok komolyabb kiadáscsökkentést kénytelenek elviselni a nyáron beterjesztett eredeti javaslathoz képest a tervezett megszorító csomagok következtében, a Nyugdíjbiztosítási Alap kiadásai azonban 51 milliárd forinttal emelkednek. A kormány...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái