Előfizetői tartalom

Júliustól nem jár nyugdíj és fizetés egyszerre a közszférában (2.)

MTI
Az állami szférában dolgozók - közszolgálati jogviszonyban állók, bírák, ügyészek, vagy fegyveres szervezet tagjai - a jövő év közepétől nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést is egyidejűleg, egyebek mellett ezt is tartalmazza az Országgyűlés Költségvetési bizottsága által jegyzett módosító csomag, amelyet a jövő évi költségvetés megalapozásával összefüggő törvényjavaslathoz nyújtottak be, és pénteken került fel az Országgyűlés honlapjára.

Jön a dupla juttatás tilalma A dupla ellátás tényét jövő év április 30-ig kell bejelenteni a nyugdíjfolyósító szervnek, és július 1-jétől már nem jár a nyugdíj annak, aki a nyugdíj mellett dolgozik. Az öregségi nyugdíj szünetelése alatt az illető továbbra is nyugdíjasnak minősül, és ha megszűnik a normál jogviszonya, akkor ezt igazolnia kell, és akkor újra kapja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés