Előfizetői tartalom

Nagyon messze van a 3 százalékos deficitcél (3.)

Jövőre a lakossági fogyasztás a korábban vártnál kisebb mértékben esik, a beruházások viszont további két évig zsugorodnak majd - többek között ez áll a Magyar Nemzeti Bank ma megjelent Inflációs jelentés című kiadványának előrejelzésében. A legnagyobb meglepetést a friss számok közül talán a költségvetési hiányprognózis okozhatja: eszerint jövőre a deficit csak a tartalékok teljes eltörlése esetén érhetjük el a 3%-os maastrichti limitet, 2014-ben pedig még anélkül is messze vagyunk tőle. A jegybank szakértői - a kormány hiánycéllal kapcsolatos elkötelezettségét látva - már szinte biztosak abban, hogy hamarosan újabb kiigazításra kényszerülhet a kormány a 2014-as költségvetés miatt.
Íme, a fő számok! A jegybank kedden már közzétettenövekedési és inflációs előrejelzését, a többi fontos makrogazdasági paraméter 2014-ig történő kivetítését azonban szokás szerint ma ismerhettük meg. Eszerint a kiigazítás korábban várthoz képest kisebb mértéke, illetve eltérő szerkezete miatt kisebb lesz a lakossági fogyasztás visszaesése (-0,2), mint ahogy azt...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái