Előfizetői tartalom

12 éve nem volt ilyen: eltűnt a deficit

Portfolio
2012 harmadik negyedévében tovább javult az államháztartás pozíciója, miután a KSH által csütörtökön közzétett adatok szerint a kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 0,2%-ra csökkent. Ilyen alacsony negyedéves nettó hitelfelvételre 2000 második negyedéve óta nem volt példa. A kormány hiányleszorító erőfeszítései tehát már éreztetik hatásukat, olyannyira, hogy tavaly az első három negyedévben a kormányzati szektor hiánya 1,8%-on állt. A jóval kisebb hiány a bevételek dinamikus növekedésének és a kiadások csökkenésének volt köszönhető.

Mi történt a harmadik negyedévben? A KSH friss közlése szerint 2012 harmadik negyedévében a kormányzati szektor bevétele 3275,6 milliárd, kiadása 3292,9 milliárd, hiánya 17,3 milliárd forint volt. Ez a GDP arányában 0,2%-os deficitnek felel meg. Ilyen alacsony nettó hitelfelvételt legutóbb 2000 második negyedévében produkált a kormányzati szektor."A bevételek 3,1%-os növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés