Előfizetői tartalom

Matolcsy új játékot játszana - Vége a devizahiteleknek?

Portfolio
John Brockman, az Edge.org amerikai tudományos szalon vezetőjének legutóbbi kérdésére fűzi fel e heti publicisztikáját Matolcsy György: mi az, ami mindenkit jobb döntésekhez segít? A nemzetgazdasági miniszter ezután felsorolja, hogy Magyarország mivel nyerne. Itt többek között megemlíti, hogy nyernénk, ha a kormány és a jegybank együttműködne és nyernénk, ha mindenki kikerülne a devizahiteles csapdából. Matolcsy úgy véli, hogy "senki sem veszítene azon, ha az állam visszaszerezné a hibásan eladott belföldi monopóliumokat".

John Brockman - az Edge.org amerikai tudományos "szalon" vezetője - évente kérdést intéz a világ 150 vezető tudósához. Idei kérdése: "Mi az a tudományos koncepció, ami mindenkit jobb döntésekhez segít?" - kezdi írását Matolcsy György, aki szerint sokan még a régi játékot játsszák. "Az új játék azonban a pozitív összegű, amikor közösen úgy döntünk: mindenki nyer...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái