Előfizetői tartalom

Miért nem szór hamut a fejére az IMF?

Mindenki igyekszik a saját szája íze szerint értelmezni, hogy az IMF bűnbánást tanúsítva jelezte: a válság során alábecsülte a költségvetési kiigazítások okozta áldozatokat. Egyesek szerint a nemzetközi szervezet nem hozzáértő, vagy esetleg gonosz is, de az biztos, hogy ha előbb észbe kap, akkor egészen máshogy kezelhettük volna a válságot, és kisebb szenvedés lett volna az osztályrészünk. Vagy nem.

"Az elmúlt évek eseményeit követve rá kellett jönnünk, hogy a 2008 óta tapasztalt példátlan mértékű nemzetközi válság során a megszorításoknak a gazdasági növekedésre gyakorolt multiplikátor hatása jóval erőteljesebbnek bizonyult, mint azt bárki is sejtette volna még 2008 előtt. Ezért felülvizsgáltuk az álláspontunkat, és ezt nyilvánosan fel is vállaltuk. A fiskális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés