Előfizetői tartalom

Már látják a következő megszorító csomagot Londonban

Portfolio
Múlt héten Budapesten jártak a JP Morgan londoni elemzői, akik pénteken kiadott anyagukban összegzik a minisztériumi, jegybanki, ÁKK-s, és IMF-es illetékesekkel történt találkozás tapasztalatait. Ezek szerint Magyarországnak jó esélye van arra, hogy még idén kikerüljön a túlzott deficit eljárás alól, ennek azonban ára van: a kormány pótlólagos intézkedéseket lesz kénytelen bejelenteni. Azt is előrevetítik, hogy mivel a költségvetésben nincs mozgástér, a kormány a monetáris politikára helyezi a hangsúlyt és az új jegybanki vezetés új eszközökkel élhet. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy ezek a nem konvencionális lépések beleillenek majd az európai főáramlatba. Meglátásuk szerint nem várható IMF-megállapodás a 2014-es választások előtt.

Kikerülhetünk az eljárás alól - de ennek ára lesz A kormány elkötelezett marad a 3% alatti költségvetési hiány teljesítése iránt és jó esélye van arra, hogy még az Európai Unió még az idén megszüntesse a Magyarország ellen folyó túlzott deficit eljárást - kezdi Magyarországon szerzett tapasztalatairól szóló beszámolóját a JP Morgan elemzője. A Nemzetgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés