Előfizetői tartalom

Recesszió Magyarországon: az ipar szenved, a beruházások eltűnnek

Portfolio
Magyarország bruttó hazai terméke 2012 IV. negyedévében 0,9 százalékkal csökkent az előző negyedéhez képest, illetve 2,7%-kal zsugorodott az előző év azonos időszakához viszonyítva. A visszaesést alapvetően a mezőgazdaság és az ipar teljesítménycsökkenése okozta. A gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7%-kal csökkent. A számok megegyeznek az előzetes adatokkal.

2012 IV. negyedévében a naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez képest 2,7%-kal, az előző negyedévhez képest 0,9%-kal csökkent. Mindkét adat a recesszió mélyülését jelzi, ugyanakkor a mostani részletes adatokból kiderül, hogy az éves átlagos visszaesésben (-1,7%) szerepet játszik az is, hogy a KSH a megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés