Gazdaság

Miért állt meg a forint hanyatlása?

Portfolio
Szinte egyhuzamban 15 forintot gyengült a hazai deviza az euróval szemben. A technikai elemzés eszköztárának segítségével megvizsgálva a grafikont, kisebb pihenőt tarthat a tempósan gyengülő forint.
A legszembetűnőbb technikai szint, mely a megállást előrevetítette, a tavaly nyár eleji lokális csúcspont a 307 közeli szintnél, melyet a legutóbb eső szakasz 61,8%-os Fibonacci szintje is erősít. Emellett a tavaly ősszel meginduló emelkedő trendcsatorna felső széle is a fenti ellenálláshoz esik, ráadásul az RSI indikátor keddi, közel 78-as értéke ritkán látott magas szintet ezzel túlvettséget jelent, mely után jellemzően a grafikonon 10-15 forintos EURHUF lecsorgást (forint erősödést) láthattunk a múltban. A fentiek alapján első körben a korábbi 300-as kerek szintig, esetleg a csatorna aljáig, 295 forintig erősödhet vissza a hazai fizetőeszköz.

RSI indikátor


Az RSI indikátor momentum típusú oscillátor, az-az a piaci lendületet, hangulatot méri egy 0 és 100 közötti zárt skálán. Itt is megkülönböztetünk két meghatározó szintet, amelyek jellemzően a 30-es és 70-as - esetenként a 20-as és 80-as - értékekhez kötődnek. Előbbi alatt túladott, még utóbbi felett túlvet tartományról beszélünk. Sok, az RSI-t használó befektető erre a két értékre fókuszál, és a 30-as érték túllépését vételi, még a 70-es szint túllépését eladási szignálként értelmezik, ami alapvetően az indikátor hibás használatát jelenti. Különlegessége, hogy nem az árakat, hanem az árfolyam változásokat méri, pontosabban egy adott időszak árfolyam-elemelkedéseinek nagyságát hasonlítja össze a csökkenések nagyságával. Az RSI kedveltségét gyorsasága adja, szinte a piac változásával együtt tud váltani az indikátor, ami egyben hibája is, hiszen emiatt sokszor adhat téves jelzést a befektetőknek.Miért állt meg a forint hanyatlása?
GettyImages-1186510967
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
dohányzás cigaretta
GettyImages-994507602
GettyImages-961179614
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1186510967