Előfizetői tartalom

A németek állhatnak a ciprusi betétesi döntés mögött

MTI
Londoni elemzők szerint a német belpolitikának jelentős szerepe lehetett abban, hogy a 10 milliárd eurós ciprusi pénzügyi mentőcsomag a hasonló segélymechanizmusok történetében először egyszeri illetéket is kiróna a ciprusi bankokban elhelyezett betétekre. A német politikusok ugyanis - hétfői citybeli értékelések szerint - valószínűleg kerülni akarták azt a látszatot, hogy "a német adófizetők pénzéből" a ciprusi bankok orosz betéteseit segítik ki.

A mentőcsomag szerkezetének erősen negatív a piaci fogadtatása is: hétfőn hatalmas mértékben megugrott a londoni piacon a ciprusi szuverén törlesztéskockázat fedezetére szolgáló származékos befektetési konstrukciók árazása, és ez magával húzta az európeriféria többi szuverén adósa, valamint Magyarország e tranzakcióinak árfolyamait is. A pénzügyi fertőzés kötvénypiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés