Előfizetői tartalom

Cipruson adóznak az orosz gazdaság nagyágyúi

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Putyin államfőhöz hasonló ingerültséggel reagált a ciprusi fejleményekre, "Elefánt a porcelánboltban!" felkiáltással illetve a brüsszeli struktúrákat. A két politikus szokatlanul heves véleménynyilvánítását az magyarázza, hogy a százezer euró feletti ciprusi bankbetétek küszöbön álló, alighanem elkerülhetetlen megsarcolása óhatatlanul feltárja az orosz gigavállalatok - Putyin elnök verbális hazafiasságának ellentmondó - pénzügypolitikáját. Az elmúlt napokban csak úgy záporoztak a hírek a Cipruson bejegyzett cégekről, amelyek profitja után, amint most kiderült, nem az orosz kincstárba kerül az adó.

Limasol városában, vagy ahogy az ott letelepedett többezres orosz közösség nevezi, Limasolgrádban, a Makariosz érsekről elnevezett rakpart házaiban van bejegyezve Vlagyimir Potanyin két cége, így Oroszországban rendkívül befolyásos Interross, amelyen keresztül a Jelcin korszakban milliárdossá lett nagyvállalkozónak a Nornikkelben, a világ egyik legnagyobb színesfém feldolgozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés