Előfizetői tartalom

Alacsony hiány, mégis emelkedő államadósság (3.)

Portfolio
A pénzügyi számlák adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási képessége 2012-ben a GDP -2,1 százalékát tette ki - jelentette ma reggel az MNB. Hiába a feszes gazdálkodás, ha ennek az ára a gazdasági recesszió: az államadósság ráta 79,2 százalék. A háztartások nettó finanszírozási képessége 2012-ben a GDP 5,3 százalékát érte el.

A pénzügyi számlák statisztika fő számai alapján az elmúlt években már megszokott kép tárul elénk. Eszerint a lakosság nettó megtakarításai a hitelfelvételek elapadása miatt viszonylag stabilan a GDP 5%-a körül alakulnak. A vállalatok nettó finanszírozási képessége trendszerűen emelkedik, ami növekedési szempontból nem jó hír, hiszen a beruházási aktivitás folyamatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés