Előfizetői tartalom

Így adóztat a kormány - Brüsszelből kaptunk kritikát

Portfolio
A vállalatokra rakódó terhek összességében annak ellenére nem csökkentek, hogy a társasági adóban jelentős csökkentést hajtott végre a kormány. A különféle különadók hatalmasra híztak, és összesen kétszer akkora arányt képviselnek a GDP arányában, mint a társasági adó. Ráadásul 2013-ban nemhogy csökkenne, tovább nő az összadóteher.

2010-ben a kormány kitűzte célul a vállalkozások terheinek csökkentését, és hogy 2013-ra 10%-os egykulcsos társasági adót vezet be. Időközben már a Széll Kálmán tervben módosították ezeket az elképzeléseket és halasztotta a kormány a társasági adó ilyen mértékű csökkentését (ami megvalósult: 500 millió forint adóalapig az adókulcs 10%, felette 19% maradt), közben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés