Előfizetői tartalom

Magyarország leszakadt a visegrádi országoktól

A német kamara felmérésének eredményei arra utalnak, hogy a gazdasági aktivitás Magyarországon 2013-ban is gyenge maradhat, nulla körüli növekedés várható, a külföldi vállalatok nem képesek függetleníteni magukat a magyarországi és európai konjunkturális feltételektől. A kamara által összeállított befektetői hangulat index javult ugyan, de továbbra is negatív, és szinte semmit nem változtak a vállalatok beruházási tervei, közel 30% csökkenő beruházásokkal számol és 24% bővítéssel. A beruházások és foglalkoztatás növekedését tervező vállalatok tekintetében Magyarország a szélesebb értelemben vett feltörekvő európai régióban is sereghajtó 2013-ban, derül ki a DUIHK 2013-as konjunktúrajelentéséből.
A befektetői hangulat index a felmérés eredményeinek komplex mutatója. 2012-ben -11 pont volt, 2013-ra -5 pontra javult a mutató. A felmérés korábbi eredményei a GDP-hez viszonyítva azt mutatják (a felmérés az év elején készül), hogy a vállalatok véleményei megalapozottak. A két adatsor nagy pontossággal együtt mozog. A mutató alapján nulla körüli növekedés prognosztizálható...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái