Előfizetői tartalom

A növekedési hitelprogram hatásairól beszélt Palotai

Portfolio
Az új növekedési hitelprogram egy-két éves időtávon akár 0,7 százalékkal javíthatja a GDP-t - mondta el Palotai Dániel, az MNB monetáris politikájáért felelős ügyvezető igazgatója a Napi Gazdaságnak adott interjújában. Palotai hangsúlyozta, a jelenlegi környezetben a monetáris tanács értékelése szerint lazább monetáris kondíciók voltak konzisztensek a 3%-os inflációs cél elérésével. A jegybank most lehetőséget kapott arra, hogy az inflációs cél veszélyeztetése nélkül támogassa a gazdasági kilábalást - tette hozzá.

Palotai Dániel a lapnak elmondta, a jegybank a legutóbbi inflációs jelentésben nem számolt a növekedési hitelprogram hatásaival, mely elmondása szerint a növekedést több csatornán támogatja majd. A program várható reálgazdasági hatásai azonban nagyban függenek attól, hogy milyen mértékű lesz a kihasználása. A hatást számszerűen nehéz megmondani, de ha a vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés