Előfizetői tartalom

Hová tűnt 100 milliárd? - Valamire készül a kormány és a jegybank (3.)

Portfolio
Könnyen elképzelhető, hogy a kormány csak időt nyert magának a mostani konvergenciaprogrammal és csak egy hónappal tolta el a pótlólagos költségvetési csomag bejelentését - vélekednek elemzők a keddi bejelentésekről, miszerint a Nemzetgazdasági Minisztérium nem döntött új kiigazító lépésekről. A legnagyobb kérdés most, hogy miként tűnik el idén a jegybank 100 milliárd forintos vesztesége. Ebben ugyanis a jegybank eddig ismert lépései nem segítenek. A szakértők úgy gondolják, hogy Magyarország kikerülhet a túlzott deficit eljárás hatálya alól annak ellenére, hogy nem készült újabb csomag.

A konvergenciaprogramról részletesebben itt olvashatnak:Kapcsolódó cikkünk2013.04.16Varga: vannak kockázatok, de nincs szükség új intézkedésekre2013.04.16Itt a konvergenciaprogram: nincs benne Varga-csomagHogyan tűnik el a jegybank vesztesége? Nem tartalmaz új költségvetési intézkedéseket a kormány frissített konvergenciaprogramja és a kérdéses bevételekre fedezetet nyújt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés