Előfizetői tartalom

Brüsszel szerint még alacsonyabb lett a 2012-es deficit - Mire elég?

Portfolio
Hétfői publikációja során az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat 1,9%-os GDP-arányos deficitet jelzett Magyarország számára a 2012-es évre. Ez még a kormány által becsültnél is kedvezőbb adat. Magyarország ezzel egyébként a hetedik helyen végzett (Finnországgal együtt) a 27 uniós tagállam között. Az Európai Bizottság önmagában nem kommentálja ezt az adatot, az átfogó értékelésre két hetet várni kell még.

Rekord alacsony hiány Az Eurostat hétfőn tette közzé az Európai Unió tagállamainak 2012-es hiány- és államadósságadatairól szóló első jelentését, amellyel lényegében egy végleges kép rajzolódik ki az EU államháztartási folyamatairól (legközelebb októberben vizsgálja felül az Eurostat az adatokat). A most közzétett jelentésből kiderül, hogy az uniós módszertan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés