Előfizetői tartalom

Kiállnak a cikkük mellett a Harvard Egyetem professzorai

Portfolio
Carmen Reinhart és Kenneth Rogoff a New York Times-ban közölt nyilatkozatukban továbbra is védik a 2010-ben publikált "Growth in a Time of Debt" című cikküket. Az eredeti cikk az országok adósságállományának mértékét (különös tekintettel 90% fölött) hozza összefüggésbe az illető országok növekedési potenciáljával. Állításuk szerint a felfedezett hibák és megfogalmazott kritikák ellenére, a cikk fő üzenete továbbra is megállja a helyét.

A Massachusettsi Egyetem kutatói nemrég megjelent tanulmányukban erős kritikával illették a Reinhart és Rogoff nagy visszhangot kapott cikkét. A kritikák szerint nemcsak, hogy kódolási hibák vannak a nevezett cikkben, hanem alapvetően hamis annak fő következtetése. A reprodukált tanulmány megjelenését követően, április 17-én a szerzőpáros rögtön elismerte a kódolási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés