Előfizetői tartalom

Magyarországé lett a harmadik legalacsonyabb szja-kulcs

Portfolio
A válság óta szép lassan felfelé kúszott az adóterhelés az Európai Unióban. Az adó- és járulékbevételek együttesen a GDP 38,8 százalékát tették ki a 27 tagú közösségben átlagosan. Magyarországon ezzel ellentétben csökkenni tudott az adóterhelés, nagyjából a GDP 37 százalékára rúgtak az adó- és járulékbevételek 2011-ben. 2013-ra azonban sok változás volt hazai téren, miénk lett az EU harmadik legalacsonyabb szja kulcsa és legmagasabb áfája.

Az Eurostat hétfőn publikált jelentése több oldalról is összeveti az európai közösség adóképét. Először is az adókból és fizetett járulékokból származó költségvetési bevételeket hasonlították össze a GDP-arányában. Jellemző, hogy az európai fejlődő országokban alacsonyabb az így számított adóteher, mint a fejlett országokban. Például legalacsonyabb Litvániában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés