Előfizetői tartalom

Csökkent a munkanélküliség, lép-e a Fed?

Portfolio
A piac által várt stagnálással szemben enyhe csökkenést mutatott az USA-ban a munkanélküliség szintje. Az előző havi 7,6 százalékos ráta 7,5 százalékra csökkent. A foglalkoztatás szintje is pozitívabban alakult a vártál. A piac jelentős figyelemmel követi az utóbbi időkben az USA gazdasági adatait, hiszen a Fed bejelentésében arra utalt, hogy monetáris politikai választ fog adni akár rossz, akár kedvező irányba alakulna az ország gazdasága.

Kedvezően alakult az USA munkaerőpiaca. Bár ezen piac mutatói késve követik a gazdasági teljesítmény alakulását, mégis kedvező piaci reakciókat válthatnak ki.Az áprilisi 7,5 százalékos munkanélküliségi adat 2008 decembere óta a legalacsonyabb érték amit láttunk. Alapvetően is egy lefelé mutató trend látható az idősorban. Mivel az aktivitási ráta nem változott áprilisban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés