Előfizetői tartalom

Varga: a Bizottság téved, a kormány kivár (2.)

Portfolio
A magyar kormány álláspontja szerint az Európai Bizottság várhatóan tévesen jósol 3%-os hiányt 2013-ra és tévesen jósol 3,3%-os hiányt 2014-re - értékelte a Bizottság jelentését Varga Mihály pénteki sajtótájékoztatóján. A nemzetgazdasági miniszter méltánytalannak nevezte Brüsszel értékelését és ez szerinte kettős mércére utal. A tárcavezető nem jelentett be új intézkedéseket és elmondása szerint nincsenek is tervben, sem az idei, sem a jövő évre vonatkozóan. Ha kell azonban, akkor lépni fog a kormány, de nem akar túlzott szigort - hangoztatta. Ezek alapján azt mondhatjuk: a következő 3 hétben dől el, hogy a kormány sikerrel meg tudja-e győzni a Bizottságot, mert ha nem, akkor jönnek az új lépések.

Téves prognózis A miniszter a Bizottság országelemzésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy vannak kedvezőbb adatok a mostani brüsszeli jelentésben, mint a februáriban. A kormány álláspontja szerint azonban az Európai Bizottság tévesen jósol 3%-os és 3,3%-os deficitet Magyarország számára. Ezt méltánytalannak tartjuk és ez kettős mércére utal - tette hozzá Varga, aki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés