Előfizetői tartalom

Egy másik szűk klubba került Magyarország

Portfolio
Négy ország esetén javította idei GDP-növekedési várakozását Brüsszel pénteken kiadott prognózisában, ezek között van Magyarország is, bár a változás olyan csekély, hogy csak a "mínusz nullából" kerültünk át a "plusz nulla" oldalára. A prognózis átböngészése után kiderül, durván meghúzták a nadrágszíjat az országok, és idén már tizenegy országgal több teljesíti a maastrichti hiánycélt, mint 2010-ben, ám az eladósodás mégis durva ütemben folytatódik tovább.

Négy országra nézve javult a GDP-prognózis Bár az ábrán alig látszik, Magyarország az egyik azon négy ország közül, amelynek növekedési kilátásain javított az Európai Bizottság. Magyarország esetén a februárban közzétett prognózisban még 0,1%-os minimális GDP-visszaesésre számítottak, a most közzétett prognózis viszont már +0,2%-os pici növekedéssel számol....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés