Előfizetői tartalom

Draghi: nem szabad visszafordulnunk!

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke a mai nap folyamán Rómában tartott beszédében elmondta, hogy véleménye szerint nem lehetséges fenntartható fejlődést produkálni, rendezett államháztartás nélkül. Kijelentette, hogy minden országnak tartania kell magát a kitűzött költségvetési célokhoz, különös tekintettel, a strukturális deficittel rendelkező országokra. A kormányoknak az egyenlőbb jövedelemeloszlásra kell törekedniük a régión belül, illetve a monetáris transzmisszióban jelen levő sérülések kijavítására.

Olaszország GDP-arányos államadóssága 130 százalék körül van jelenleg és az olasz politikában többször felmerült, hogy több milliárd eurós nagyságrendű adócsökkentéseket szeretnének végrehajtani a gazdaság stimulálása érdekében. Ezek fényében Mario Draghi beszédében hangsúlyozta, hogy a korábbi megszorító és a költségvetést kiegyensúlyozó irány tartása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés