Előfizetői tartalom

Kijöhettünk a recesszióból

Portfolio
Éves alapon 1,3 százalékkal csökkenhetett a magyar GDP az első negyedévben, de technikai alapon kijöhettünk a recesszióból - derül ki a Portfolio.hu elemzők körében végzett felméréséből. Ugyanis az előző negyedévhez képest már pozitív GDP-változást regisztrálhatott a KSH, így az igen csúnya tavaly évvégi teljesítményt korrigálva technikai értelemben megszűnhetett a recesszió. A növekedés elindulásának bizonyítékait azonban a második negyedévben várhatjuk inkább.

Csúnya évvége után kikerülhettünk a recesszióból A tavalyi utolsó negyedévben tovább mélyült a recesszió, amiben egyszeri hatásoknak (pl. gyárleállások) döntő szerepük volt. Ehhez képest az eddig megismert indikátorok az első negyedévre pozitív korrekciót sejtetnek. Az ipar magához tért, ami mögött főként az autógyártás teljesítménye állhatott, illetve az ipar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés