Előfizetői tartalom

A pénznyomda leállításán dolgozik a Fed

Portfolio
Egy kiemelten érdekes tartalmú cikk jelent meg vasárnap a Wall Street Journal oldalán, amely hivatkozás nélkül azt állítja, hogy az amerikai jegybank döntéshozói már a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási programból való "kihátrálás" tervén dolgoznak. A cikk szerint döntés még nem született a "kihátrálás" időzítésében, de arra törekszenek, hogy a havi eszközvásárlási volumen lassítása óvatos legyen és lehetnek a folyamatban megállások is. A cikk időzítése azért is érdekes, mert éppen május eleji kamatdöntési közleményében érzékeltette azt a Fed, hogy hajlandó akár növelni is a havi pénznyomtatás ütemét, ez pedig további lökést adott a kockázatos eszközöknek, többek között a részvényáraknak is az emelkedésben.

A május elsejei Fed kamatdöntési közlemény először tartalmazott egy olyan szófordulatot, amely szerint a jegybank hajlandó akár növelni, illetve akár csökkenteni is a havi eszközvásárlási volument. Ez a piaci értelmezés szerint egyrészt azért születhetett, mert a Fed még mindig nem találja kellően erősnek az amerikai gazdaság lendületét, másrészt azért, mert a legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái