Előfizetői tartalom

Fűnyírás, megint

Portfolio
Ha nem is egy klasszikus költségvetési kiigazító csomagot, de egy többlépcsős intézkedéssorozatot jelentett be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter múlt pénteken. Számításaink szerint ez már a hatodik büdzsékiigazítás a sorban, amelyik a 2013-as évet érinti. Ha minden az eredeti tervek szerint valósult volna meg, akkor már 1700 milliárd forintnál járna az idei megszorítások mérete.

Két hónap telt el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatali idejéből, mire letette első csomagját az asztalra. Igaz ez a mostani egy pontban lényegesen különbözik a korábbi kiigazításoktól, a tárcavezető ugyanis egy lépcsőzetes intézkedéssorozatot jelentett be. Első körben "csak" kiadásokat zárol a kormány, ha ez nem lesz elég (az Európai Bizottság szerint), akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés