FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

Lehetséges, hogy hirtelen lép majd a Fed?

Portfolio
Egyre több a találgatás annak a kapcsán, hogy miként érhet véget az amerikai Fed mennyiségi lazítási programja. Bár a munkaerőpiacon kedvező trendet lehet látni, de ez egyes elemzők és gazdaságpolitikusok szerint még nem elegendő, és nem biztos, hogy maradandó. Többen már a nyárra elképzelhetőnek találják, hogy a Fed csökkenti a jelenleg havonta 85 milliárdos eszközvásárlási keretét. Más elképzelések szerint ugyanakkor az is lehetséges, hogy a Fed mindaddig fenntartaná jelenlegi keretek között futó programját, amíg az el nem éri a kívánt hatását és ezt követően hirtelen zárná azt le. A június 18-19-én soron következő Fed ülésen dőlhet majd el a kérdés.

Az amerikai Fed, jelenleg havonta 85 milliárd dollár értékben vásárol értékpapírokat, hogy stimulálja a gazdaságot, és mindezt addig kívánja fenntartani, amíg jelentős javulást nem észlel a munkaerőpiac alakulásában. Nagyon sok előrelépés látható ezen a téren már most is - jelentette ki Charles Evans, a Chicago-i Fed elnöke, hozzátéve, hogy az amerikai munkaadók havonta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés