Előfizetői tartalom

Gyengült a jobb-, erősödött a baloldal

Portfolio
A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet havi rendszeres pártpreferencia-kutatásának májusi eredményei alapján csak kisebb változások történtek a választók pártpreferenciáiban az elmúlt egy hónap alatt, a hosszabb távú trendeket figyelembe véve viszont a Jobbik támogatottságának folyamatos csökkenése emelhető ki. Emellett a pártválasztók körében némileg csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága, míg az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (PM) szavazótábora kismértékben erősödött.

Az 1000 fő megkérdezésén alapuló, a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentáló kutatás adatai alapján nem változott jelentősen a pártok támogatottsága a teljes népesség körében és a pártválasztókra vetítve is csak néhány esetben beszélhetünk elmozdulásról.Kevésbé látványos a Jobbik szavazótáborának kopása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés