Előfizetői tartalom

Lefelé módosították az amerikai GDP-t

Portfolio
Az idei első negyedévben évesített negyedéves alapon 2,4 százalékkal növekedett az amerikai gazdaság - derül ki az amerikai kereskedelmi tárca által frissen közzétett adatokból. Ez 0,1 százalékpontos eltérést jelent az előzetes adathoz képest, ami kisebb meglepetést okozhatott, az elemzők többsége ugyanis változatlan (2,5 százalékos) értékre számított. Kérdés, hogy a friss adatokat hogyan értékelik a jegybankárok és ebből milyen következtetéseket von le a piac.

Az amerikai kereskedelmi tárca felülvizsgált adatai szerint az idei első negyedévben a várt 2,5 százalék helyett 2,4 százalékkal növekedett a gazdaság. A fogyasztás gyorsabban nőtt ugyan (évesített negyedéves alapon 3,2 százalék helyett 3,4 százalékkal, ami kétéves csúcsnak számít), mint ahogy korábban jelezték, a beruházási aktivitás viszont gyengébb, a kormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés