Előfizetői tartalom

Áfacsaló webáruházak tehetik tönkre a hazai cégeket

MTI
Kritikus helyzetbe hozzák a magyar e-kereskedelmi szektort a külföldön bejegyzett webáruházak, amelyek úgy árusítanak Magyarországon, hogy a környező országokban jellemző kisebb áfát tartalmazó számlát állítanak ki, tarthatatlan árversenyre kényszerítve ezzel a magyarokat, írja a Napi Gazdaság. A körhintacsalás néven ismert áfatrükközés is teljes hazai szektorokat lehetetlenít el.

Józsa Zoltán, az állateledel-eladással foglalkozó Tápfutár Webáruház Zrt. vezetője a lap pénteki számában elmondta, hogy másfél-két éve szembesültek először azzal, hogy megjelentek Magyarországon olyan külföldön bejegyzett cégek, amelyek az áfa országonként eltérő mértékét szabálytalanul kihasználva kerülnek előnyös helyzetbe a hazai e-kereskedőkkel szemben. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés