Előfizetői tartalom

Kemény kritikát kapott Magyarország a hitelminősítőtől

Portfolio
Az Európai Bizottság múlt szerdai döntésével elismerte a magyar kormány erőfeszítéseit a 2012-es költségvetési hiány 3% alatt tartására és egyúttal úgy vélik Brüsszelben, hogy a következő években is a küszöbérték alatt marad a magyar deficit - értékelte a Moody's hétfőn megjelent jelentésében a Bizottság túlzottdeficit-eljárással kapcsolatos döntését. Kritikát is megfogalmaz ugyanakkor a hitelminősítő, mivel arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarország adósságpályájával kapcsolatos kockázatok fennmaradtak a döntés után is. Ennek oka, hogy a magyar kormány olyan kiigazító intézkedéseket tett a múltban, amelyek hozzájárultak az alacsony növekedési környezet kialakulásához. Románia számára viszont pozitív az adósságbesorolás szempontjából az EDP megszüntetése.

A hitelminősítő szakértői a negatív magyar intézkedések közül kiemelik a bankadót, a telekomszektort, az energiaszektort és a kiskereskedelmi szektort értintő különadókat. Ezek a vállalati terhek hozzájárultak ahhoz, hogy a beruházások sorozatban már a hatodik negyedévben húzzák vissza a gazdaság teljesítményét. A Moody's jelentése arra is emlékeztet, hogy Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés