Előfizetői tartalom

Kirobbanó erőben az arany - Roubini zuhanásra számít

Portfolio
Jótékony hatással volt a délután megjelent amerikai makroadat a nemesfémek árfolyamára, a vártnál gyengébb ISM indexet ugyanis úgy értelmezték a befektetők, hogy a pénznyomtatás Amerikában is folytatódik, ez pedig a nyersanyagok, így a nemesfémek piacán is lecsapódhat. Nouriel Roubini azonban igencsak pesszimista véleményt fogalmazott meg az arannyal kapcsolatban, véleménye szerint a következő években akár 1000 dollár alá is eshet a nemesfém árfolyama.

Ma jó a hangulat Kirobbanó formában vannak ma a nemesfémek, pedig múlt hét pénteken még egészen más kép rajzolódott ki: a részvénypiaci eséssel párhuzamosan a nyersanyagokat is két kézzel adták a befektetők. Ma azonban egyfajta fordulat látszik, az arany, az ezüst és a platina árfolyama is közel 2 százalékot emelkedett.A rali részben azután indult, hogy a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés