Előfizetői tartalom

A japánok új ötletekkel álltak elő!

Portfolio
Új élénkítő és gazdaságfejlesztő lépések terveiről számolt be szerdán a japán kormányfő. Még több értékpapírt vásárolnának a nyugdíjalapok, speciális gazdasági térségek ösztönöznék a beruházásokat, jobban növekednének a bérek, többet költenének az infrastruktúrára és még az építési engedélyeken is puhítanának, hogy jobban menjen az ország gazdasága. A bejelentések a miniszterelnök korábbi terveinek a harmadik pillérét fedik fel, a strukturális átalakítások a gazdaság hosszú távú növekedési potenciálját volna hivatott biztosítani. Ugyanakkor a bejelentett tervek elmaradtak a várakozásoktól és a részletek hiánya bizonytalanságot keltett a piacokon. Így a japán tőzsdeindex gyengülni kezdett, a jen pedig erősödött.

Shinzo Abe, japán miniszterelnök új gazdaságpolitikai lépéseket jelentett be szerdán, melyekkel tovább élénkítené országa gazdaságát. Tervei szerint engedélyezné az állami nyugdíjalapoknak, hogy még tovább növeljék értékpapír-vásárlásaikat, illetve speciális gazdasági térségeket alakítana ki országában, hogy fókuszáltan tovább ösztökélje a beruházást. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés