Előfizetői tartalom

A német szolgáltatóipar sem mutat lendületet

Portfolio
A felülvizsgált német szolgáltatóipari beszerzési menedzser index értéke 49,7 pontot mutat májusban, ami áprilishoz képest tulajdonképpen stagnálást mutat 0,1 pontnyi növekedéssel. Az előzetes adatok 49,8 pontot mutattak, így egy hasonló képet láthatunk ma is. Az 50 pont alatti érték továbbra is a szolgáltató szektor szűkülését jelzi.

Az index értéke már majdnem elérte a stagnálást jelző 50 pontos határt, ugyanakkor a 49,7 pont még mindig inkább a feldolgozóipar gyengélkedését jelenti. A beszerzési menedzser index 50 pont feletti értékei jeleznék csak a szektor bővülését. Az szolgáltatóipari index értéke 2 hónapos csúcson van pusztán, de alapvetően egy javuló tendenciát (vagy kevésbé kedvezőtlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés