Előfizetői tartalom

Bárhogyan is nézzük Európát, recesszióban vagyunk

Portfolio
A felülvizsgált adatok szerint 2013 első negyedévében az eurozóna GDP-je 0,2 százalékkal szűkült, míg az EU-27 esetében 0,1 százalékos szűkülést mértek. Éves szinten mindez -1,1 és -0,7 százalékos recessziót jelent az eurozónában és Európában - derül ki az Eurostat jelentéséből. Az új adatok az előzetes közléssel összhangban vannak, így piaci reakció nem várható.

Az EU-27 növekedési adatai ebben a negyedévben is felülmúlják az eurózónáét, bár csak hajszálnyival, az ő esteükben 0,1 százalékos recessziót mutatva negyedéves szinten, míg 0,7 százalékos zsugorodást év/év alapon. Ezzel kontrasztban az Amerikai Egyesült Államok már 0,6 százalékos bővülést tudott felmutatni 2013 első negyedévében.Éves alapon nézve a változásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés