Előfizetői tartalom

Nem áll jól a szolgáltató szektor az eurozónában

Portfolio
Az eurózóna felülvizsgált szolgáltatóipari beszerzési menedzser index értéke 47,2 pontot mutat májusban, ami áprilishoz képest egy nagyon enyhe 0,2 pontos javulást jelent. Az előzetes adatok még 47,5 pontot mutattak, így mára egy kedvezőtlenebb képet látunk, illetve az 50 pont alatti érték továbbra is a szolgáltató szektor szűkülését jelzi, bár már egyre kevésbé súlyos mértékben - derült ki a Markit jelentéséből.

Az index értéke bár közelíti a stagnálást jelző 50 pontos határt, ugyanakkor a 47,2 pont még mindig egyértelműen a szolgáltatóipar gyengélkedését mutatja. A beszerzési menedzser index 50 pont feletti értékei jeleznék csak a szektor bővülését.A várakozási alindex értéke az előzetes adatokhoz hasonlóan (53,2) az év legalacsonyabb értékét mutatja 54,2 ponttal (áprilisban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés