Előfizetői tartalom

Ebből kezd költekezésbe Varga?

Portfolio
Még ki sem mondták a végső - várhatóan pozitív - ítéletet az uniós pénzügyminiszterek a Magyarország ellen folyó túlzottdeficit-eljárásban, úgy tűnik: a magyar kormány máris jelentős mozgásteret talált magának a 2013-as költségvetésben. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 100 milliárd forintos megtakarításról beszélt a kamatkiadások tekintetében. Meglehet ez az összeg a büdzsében, a kérdés csak, hogy a kormány mire használja. A kijelentés időzítése mindenesetre érdekes.

Hosszú hónapokig tartott, mire a kormány konkretizálta, hogy mekkora kamatkiadással számol a 2013-as költségvetésben. Végül 1237,2 milliárd forintos (bruttó, kamatbevételektől eltekintett) kamatkiadást tervezett be, ami a 2012-es, rekordnak számító 1202 milliárd forintos kiadásnál is magasabb.Elemzők már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy az 1237 milliárd forintra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés