Gazdaság

Izgalmas délutánunk lesz

Portfolio
Az irányadó ráta fél százalékon maradhat, Mario Draghi szavait azonban ezúttal is feszült piaci várakozás előzi meg. Az Európai Központi Bank elnökének sajtótájékoztatója fél háromkor veszi kezdetét, amikor a jegybanki elemző stáb friss gazdasági előrejelzéseit is megismerhetjük.
Az elmúlt hetekben leginkább az a kérdés foglalkoztatta a piacokat, hogy a jegybankok a közeljövőben milyen aktív szerepet kívánnak vállalni a gazdaságélénkítésben. A Fed kapcsán felmerült az eszközvásárlások visszafogásának lehetősége, a jegybankárok egymásnak ellentmondó nyilatkozatai azonban elbizonytalanították a befektetőket.

Az eurózónában többen további intézkedéseket várnak az EKB-tól, többek között az OECD is. A szervezet múlt heti jelentésében részletesen taglalta azokat a lehetőségeket, amelyekkel szerinte az EKB segíthetne az eurózóna problémáinak megoldásában. Az opciók között szerepel a negatív betéti kamat bevezetése (a bankok jegybanki tartalékainak jelenleg nulla százalékos a kamata), elemzők szerint azonban a közelmúltban napvilágot látott adatok csökkentik ennek valószínűségét.

A gazdasági szereplők csökkenő pesszimizmusa és a néhány közelmúltban napvilágot látott kedvező adat ellenére tovább csökkentheti növekedési prognózisát az EKB - vélik elemzők. Szerintük ez segítheti a jegybanki kommunikációt és az egy hónappal korábbi kamatcsökkentés indoklását.

A sajtótájékoztató a szokásos menetrend szerint háromnegyed órával a döntés ismertetését követően, fél háromkor veszi kezdetét.
Benzinkút
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Történelmi tett: olyat tud Magyarország, amit utoljára az IMF-hitel előtt