Gazdaság

Izgalmas délutánunk lesz

Portfolio
Az irányadó ráta fél százalékon maradhat, Mario Draghi szavait azonban ezúttal is feszült piaci várakozás előzi meg. Az Európai Központi Bank elnökének sajtótájékoztatója fél háromkor veszi kezdetét, amikor a jegybanki elemző stáb friss gazdasági előrejelzéseit is megismerhetjük.
Az elmúlt hetekben leginkább az a kérdés foglalkoztatta a piacokat, hogy a jegybankok a közeljövőben milyen aktív szerepet kívánnak vállalni a gazdaságélénkítésben. A Fed kapcsán felmerült az eszközvásárlások visszafogásának lehetősége, a jegybankárok egymásnak ellentmondó nyilatkozatai azonban elbizonytalanították a befektetőket.

Az eurózónában többen további intézkedéseket várnak az EKB-tól, többek között az OECD is. A szervezet múlt heti jelentésében részletesen taglalta azokat a lehetőségeket, amelyekkel szerinte az EKB segíthetne az eurózóna problémáinak megoldásában. Az opciók között szerepel a negatív betéti kamat bevezetése (a bankok jegybanki tartalékainak jelenleg nulla százalékos a kamata), elemzők szerint azonban a közelmúltban napvilágot látott adatok csökkentik ennek valószínűségét.

A gazdasági szereplők csökkenő pesszimizmusa és a néhány közelmúltban napvilágot látott kedvező adat ellenére tovább csökkentheti növekedési prognózisát az EKB - vélik elemzők. Szerintük ez segítheti a jegybanki kommunikációt és az egy hónappal korábbi kamatcsökkentés indoklását.

A sajtótájékoztató a szokásos menetrend szerint háromnegyed órával a döntés ismertetését követően, fél háromkor veszi kezdetét.
bkv0223
brexit0923
ensz0923.jpg
szerbia0923
villam0609
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
boeing0923