Előfizetői tartalom

Még egy ügyben enged a kormány Brüsszelnek (2.)

Portfolio
Kikerül az alaptörvényből az passzus, amely szerint ha az államnak váratlan fizetési kötelezettsége támad az Alkotmánybíróság, az Európai Bíróság vagy más nemzetközi bíróság döntése miatt, adót vethet ki ennek finanszírozására - jelentette be Martonyi János külügyminiszter pénteken Budapesten az MTI szerint. Orbán Viktor korábban azt mondta, a három ügyből egyben nem engedünk, és az pont ez volt.

Az alaptörvény negyedik módosítása kapcsán az Európai Bizottság három fő téma körül fogalmazott meg aggályokat. José Manuel Barroso kemény hangú levélben azt írta, külön sérelmezi, hogy Magyarország alaptörvényében olyan passzus szerepel, hogy amennyiben az Európai Bíróság fizetési kötelezettséget állapít meg Magyarországra nézve egy elmarasztaló ítélet tekintetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés