Előfizetői tartalom

Mennyire lesz lassú a Fed?

Portfolio
Több elemző is immáron a Fed mennyiségi lazítási programjának a lassabb kivezetésére számít. Míg korábban a megkérdezett elemzők többsége szerint a negyedik negyedévben már pusztán 50 milliárd dollárral zsugorodott volna a Fed eszközvásárlási kerete, a mai felmérésekből az derül ki, hogy immáron 65 milliárddal számolnak. A program lassulásával kapcsolatos bizonytalanságok tükrében esést láthattunk a Standard & Poor's részvényindexben és emelkedést a kötvényhozamokban.

A Ben Bernanke által vezetett Fed a legtöbb piaci elemző szerint az október 29-30-ai ülésen 65 milliárd dollárra csökkentheti a havi eszközvásárlási keretét. A gazdaságpolitikai döntéshozók vitája különösen éles ma annak a kapcsán, hogy a Fed miként és mikor kezdje meg a soha nem látott mértékű és hosszúságú mennyiségi lazítás (QE) kivezetését. Erre a bizonytalanságra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés