Előfizetői tartalom

Rendkívül fontos adatok érkeznek délután

Portfolio
Az Egyesült Államokban ma délután látnak napvilágot a májusi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatok, amit ezúttal is izgatottan várnak a piaci szereplők, hiszen ezek meghatározók lehetnek a jövőbeli jegybanki intézkedésekre nézve. Elemzők szerint májusban hasonló mértékben bővült a foglalkoztatottság, mint áprilisban, a munkanélküliség viszont nem változott. A legfrissebb felmérések eredményei szerint ősszel csökkenhet a jegybanki beavatkozás mértéke, ám a korábbinál lassabban.

Az elmúlt hetekben egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat hallhattunk az amerikai jegybankároktól - volt, aki az eszközvásárlások azonnali visszafogásáról beszélt, de olyan is volt, aki szerint egyelőre korai ezen gondolkozni -, ami fokozott bizonytalanságot okozott a piacokon. A befektetők a miatt kezdtek aggódni, hogy mi lesz akkor, ha a Fed csökkenti az eszközvásárlásokat. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés