Előfizetői tartalom

Alig javul az ipari termelés Angliában

Portfolio
Az angol ipari termelés havi változása 0,1 százalékos növekedést mutat, ugyanakkor az ezt megelőző feldolgozóipari termelésé már -0,2 százalékot, áprilisról májusra. Míg a teljes ipari termelés előző havi változása 0,7 százalék volt, addig az utóbb esetében 1,1 százalékos bővülésről esett le az érték. A piaci konszenzus -0,4 százalék volt a teljes ipar és 0 százalék a feldolgozóipar esetében. Az adatok tehát inkább romló környezetet sugallnak a szigetországban és nehezíthetik a gazdaságpolitikai törekvések kedvező megítélését.

A feldolgozóipari termelés körülbelül a 80 százalékát teszi ki a teljes ipari termelésnek, így az ebben a szektorban mutatott teljesítmény alapvető fontosságú lehet az angol piac szempontjából. Ez a mutató gyorsan reagál a környezetben végbement változásokra, így a piaci várakozásokra és a befektetői hangulatra jelentős hatással lehet. A 0,2 százalékos negatív érték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés