Előfizetői tartalom

Marad a japán stimulus

Portfolio
A japán jegybank immáron hatodik alkalommal beszélt javuló kilátásokról az ország gazdaságával kapcsolatban. Nem változtattak a stimulus mértékén, tartják magukat a korábban megfogalmazott reflációs terveikhez. Ugyanakkor a piaci szereplők újításról szerettek volna hírt kapni, ami elmaradt. Mindez pedig a vártnak megfelelően a jen erősödéséhez és a tőkepiac hanyatlásához vezetett kedden.

A központi bank elmondása szerint, Japán gazdasága kezd talpra állni és az exportszektor bővül. Ez a fajta kommunikáció a május 22-i nyilatkozathoz hasonló, annál egy kicsit optimistább. Akkor még az export kapcsán pusztán annyit mondtak, hogy annak hanyatlása megállt. A gazdasággal kapcsolatos kommunikációja kapcsán azt láthatjuk, hogy a Bank of Japan immáron hatodik alkalommal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés