Előfizetői tartalom

A volt EKB elnök keményen kiosztotta a német alkotmánybírákat

Portfolio
Az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programja (OMT) tökéletesen legális, és a német alkotmánybíróság jól tenné, ha felismerné, hogy ez kulcsfontosságú mind Németország mind pedig Európa egészének a szempontjából - jelentett ki Jean-Claude Trichet, az EKB korábbi elnöke. Véleménye szerint a program jelentősen hozzájárulhat a kockázatok mérséklődéséhez és növeli a befektetői bizalmat.

A német alkotmánybíróság egyes politikai csoportok, professzorok és törvényhozók által indított pereket vizsgálnak, amik azt állítják, hogy az OMT (Outright Monetary Transactions program) és az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) sértik az európai jogrendet és az alkotmányos demokrácia elvét. Döntésre csak később számíthatunk az év során. "Teljességgel demonstrálható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés