Előfizetői tartalom

Sosem volt még ennyi közmunkás (2.)

Portfolio
Az egy évvel korábbinál 4,5 százalékkal volt magasabb, 230 ezer forint volt a nemzetgazdasági bruttó átlagbér áprilisban - jelentette a KSH. A nettó átlagbérek 5,9 százalékkal voltak magasabbak, ami az áprilisi 1,7 százalékos inflációs ráta mellett nagyjából 4,1 százalékos nettó reálbér-emelkedésnek felel meg. A versenyszférában a bruttó átlagkeresetek éves emelkedése 5,5 százalékos, a nettó kereseteké 7 százalékos volt. A létszámadatokból kiderül, a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál az alkalmazottak számában alig van elmozdulás, ellenben még sosem volt annyi közmunkás, mint idén áprilisban.

Alacsony infláció mellett nőnek a reálbérek A versenyszférában a bruttó átlagkeresetek 5,5 százalékkal voltak magasabbak, ebből a rendszeres keresetek emelkedése 3,8 százalékos volt az előző év áprilisához viszonyítva és jelentékenyen, több mint 20 százalékkal emelkedtek a nem rendszeres (pl. jutalom, bónusz) jellegű kifizetések.A költségvetési szférában közfoglalkoztatottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés